Beytüşşebap Balı Almanya'da da ilgi gördü

Almanya'nın Nurnberg kentindeki Uluslararası Organik Tarım Fuarı'nda, Şırnak'ın ünlü Beytüşşebap balına ilginin yoğun olduğu bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beytüşşebap Balı Almanya'da da ilgi gördü

Almanya'nın Nurnberg kentindeki Uluslararası Organik Tarım Fuarı'nda, Şırnak'ın ünlü Beytüşşebap balına ilginin yoğun olduğu bildirildi.

Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan, yaptığı açıklamada, GAP Kalkındırma İdaresi'nin öncülüğünde katıldıkları fuarda, GAP Kümeleme Projesi kapsamında Şırnak'ın ünlü Beytüşşebap balının yanı sıra Kilis'ten zeytinyağı, Gaziantep'ten fıstık ve Diyarbakır yöresinden ise üzüm ile bakliyat ürünlerinin stantlarda sergilendiğini söyledi.

Beytüşşebap balını "Şehri Nuh" adıyla bir marka halinde tüm dünyaya duyurmaya duyurmaya çalıştıklarını anlatan Aşan, şunları kaydetti:

"Öncelikle bu fuara katılma fırsatını bizlere sağlayan ve Şırnak'ta arıcılığın gelişip güçlenmesine katkı sunan GAP Kalkındırma İdaresi Başkanlığı'na teşekkür ediyoruz. Böylesine önemli ve bir çok ülkenin katıldığı bir fuarda Şırnak balının ve bir Şırnak firmasının yer alması bizleri sevindirmiş ve umutlandırmıştır. Fuar da bir çok ülkenin üreticileri ile bir araya geldik. bir çok firma ile tanışma fırsatı bulduk. Ürün çeşitliliği markalaşma ve pazarlama ile ilgili bilgiler edindik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber